Borstimplantaten

Er zijn veel soorten implantaten die bij een borstvergroting gebruikt kunnen worden. Ze verschillen in grootte, vorm, en vulling. Meestal worden borstimplantaten gebruikt die bestaan uit een zakje van siliconenrubber, gevuld met siliconengel of een zoutwateroplossing. Meestal wordt een implantaat gebruikt gevuld met siliconengel, omdat deze het meest natuurlijkst aan (in vergelijking met een zoutwatervulling).

Het implantaat kan een ronde of anatomische (druppel) vorm hebben. Wanneer je van nature al een normale borstvorm hebt, zij het kleiner dan gewenst, is een rond implantaat heel geschikt. Het geeft vaak boven in de borst wat meer vulling en versterkt de normale vorm

Een anatomisch (druppelvormig) implantaat is meer geschikt wanneer de borstvorm minder aanwezig is. Het implantaat versterkt dan met name de vulling in het onderste gedeelte van de borst.

Meer informatie

Lees meer in de uitgebreide folder over borstimplantaten, die bedoeld is als voorbereiding en aanvulling op het gesprek met de plastisch chirurg over een eventuele borstvergroting.

 

Uitgebreide informatie
Informatiebrochure 'Borstimplantaten'
Informatiebrochure 'Borstimplantaten' (28 kB)

Comments are closed.