Mike Rüttermann

Mike Rüttermann (1972) is plastisch chirurg in het UMC Groningen sinds januari 2008.

Hij studeerde geneeskunde in Duitsland (Universität Münster) en New York (New York University) en is opgeleid tot plastisch chirurg in meerdere ziekenhuizen in Duitsland en Zuid-Afrika. Voordat hij naar Nederland kwam was hij twee jaar staflid, plaatsvervangend afdelingshoofd en opleider van de afdeling plastische en handchirurgie in het traumacentrum “Bergmannsheil Buer” in Duitsland. Tevens was hij aldaar voor de brandwonden intensive care verantwoordelijk.

Zijn aandachtsgebieden zijn de hand- en polschirurgie, inclusief perifere zenuwchirurgie, de reconstructieve microchirurgie en de kinderplastische chirurgie, met name schisis-chirurgie en congenitale handafwijkingen.

Op het esthetisch vlak is hij gespecialiseerd in de functionele en esthetische chirurgie van de neus. Tevens is de esthetische chirurgie van de hand een speerpunt.

Dr. M. Rüttermann is lid van meerdere nationale en internationale verenigingen op het gebied van plastische chirurgie, handchirurgie, schisis- en neuschirurgie en reviewer voor medische tijdschrijften.

Comments are closed.