Onze behandelingen

Borstlift

Door zwangerschap, gewichtsverlies en het natuurlijke verouderingsproces kunnen borsten verslappen of gaan hangen. Er is dan vaak geen vulling in het bovenste gedeelte van de borsten. Ook zitten de tepels vaak lager. Door het gewicht van de hangende borsten kunnen lichamelijke klachten ontstaan, zoals nek- en rugklachten. Soms is een vrouw ook minder tevreden met het uiterlijk. Een borstlift kan dan uitkomst bieden.

Lees Meer

Borstvergroting

Er zijn verschillende redenen waarom vrouwen een borstvergroting wensen. Bij sommige vrouwen zijn de borsten bijvoorbeeld kleiner of minder stevig geworden na de zwangerschap of gewichtsverlies. Bij anderen zijn ze vanaf het begin weinig ontwikkeld. Ook kunnen de borsten gaan hangen, omdat in de loop der jaren het stevige klierweefsel in de borst plaats maakt voor vetweefsel en de huidelasticiteit vermindert.

Lees Meer

Borstverkleining

Zware of slappe borsten kunnen lichamelijke klachten veroorzaken, zoals nek-, rug- en schouderklachten. De borsten kunnen gevoelig of zelfs pijnlijk zijn. Bovendien bemoeilijken ze mogelijk de bewegingsvrijheid bij een groot aantal sporten en het vinden van passende kleding. Vaak is een vrouw ook minder tevreden met het uiterlijk, omdat ze de borsten niet bij hun lijf vinden passen.

Lees Meer

Borstimplantaten

Er zijn veel soorten implantaten die bij een borstvergroting gebruikt kunnen worden. Ze verschillen in grootte, vorm, en vulling. Meestal worden borstimplantaten gebruikt die bestaan uit een zakje van siliconenrubber, gevuld met siliconengel of een zoutwateroplossing. Meestal wordt een implantaat gebruikt gevuld met siliconengel, omdat deze het meest natuurlijkst aan (in vergelijking met een zoutwatervulling).

Lees Meer

Botuline toxine injecties

Voor de behandeling van rimpels en plooien in het gezicht bestaan meerdere mogelijkheden. Rimpels en plooien (zoals lach-, boosheids- of fronsrimpels) die ontstaan als gevolg van voortdurende aanspanning van spieren, kunnen (tijdelijk) worden behandeld door de spierspanning te verminderen of de spieren uit te schakelen. Dit kan worden gedaan met botuline toxine injecties (Botox® of Dysport®). Het effect van deze behandeling houdt vaak drie tot zes maanden aan. Herhaling is mogelijk.

Lees Meer

Bovenooglidcorrectie

Het komt regelmatig voor dat de huid rond de bovenoogleden zo uitrekt dat de huid over de ogen heen hangt. Dit kan het kijken belemmeren en geeft vaak een vermoeid of ouder uiterlijk. Het uitrekken van de huid rond de bovenoogleden is een gevolg van het slapper worden van de huid rondom het oog. Soms gaat het uitrekken van de huid samen met het uitpuilen van vetweefsel in de oogkas, waardoor de huid naar voren wordt geduwd en gaat plooien. Ook kan een bolling boven het oog te zien zijn.

Lees Meer

Buikwandcorrectie

Door gewichtsverlies, zwangerschappen, veroudering of operaties kan de buikwand ernstig verslappen of uitrekken . De huid en het onderliggende vetweefsel hangen dan als een veel te ruime jas om de buik heen. Al dit overtollige weefsel kan dan in de weg zitten, de huid kan ter plaatse van de huidplooien geïrriteerd raken en kleding past niet goed (meer). Mensen zijn dan ook vaak minder of niet tevreden met  dit aspect van hun uiterlijk. Een buikwandcorrectie kan dan uitkomst bieden.

Lees Meer

Directe wenkbrauwlift


Wanneer de huid van het voorhoofd met het ouder worden gaat uitzakken kan het gebeuren dat de wenkbrauwen lager komen te zitten. Dit kan het kijken belemmeren en geeft soms een vermoeid of ouder uiterlijk, of zelfs hoofdpijn. Een correctie van de zeer lage positie van de wenkbrauwen kan dan uitkomst bieden. Deze correctie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Eén daarvan is de ‘directe wenkbrauwlift’ (naast bijvoorbeeld de voorhoofdslift) . Bij de directe wenkbrauwlift verwijdert de plastisch chirurg huid boven de wenkbrauw, waardoor de wenkbrauwen hoger komen te staan.

Lees Meer

Gezichtsrimpels behandeling

Met het ouder worden krijgen de meeste mensen te maken met gezichtsrimpels en -plooien. Deze rimpels en plooien ontstaan door het steeds weer samentrekken van bepaalde spieren van het gezicht. Wanneer u vindt dat u er te oud uitziet en u het uiterlijk niet vindt passen bij het innerlijk, kan dat een reden zijn om de gezichtsrimpels te behandelen. Voor de behandeling van rimpels en plooien in het gezicht bestaan meerdere mogelijkheden.

Lees Meer

Halslift

Met het ouder worden krijgt de huid vaak meer plooien en rimpels. Bovendien zakt de huid ook enigszins uit, specifiek langs de kaaklijn (hamsterwangen) en de hals (in extreme mate ‘kalkoenhals’). Soms zijn er zelfs twee banden zichtbaar in de hals. Vooral het uitzakken van de kaak- en halslijn kan als cosmetisch storend worden ervaren. Men vindt zich er te oud uitzien en voelt het uiterlijk niet passen bij het innerlijk.

Lees Meer

Hyaluronzuur

Voor de behandeling van rimpels en plooien in het gezicht bestaan meerdere mogelijkheden. Rimpels en plooien rond de mond (vooral de bovenlip), die ontstaan als gevolg van voortdurende aanspanning van de kringspier van de mond, kunnen onder andere worden behandeld door deze (tijdelijk) op te vullen met een hyaluronzuur.

Lees Meer

Korte litteken facelift (PRS)

Met het ouder worden krijgt de huid vaak meer plooien en rimpels. Bovendien zakt de huid ook enigszins uit, specifiek langs de kaaklijn (‘hamsterwangen’) en de hals (in extreme mate ‘kalkoenhals’). Soms zijn er zelfs twee banden zichtbaar in de hals. Vooral het uitzakken van de kaak- en halslijn kan als cosmetisch storend worden ervaren. Men vindt zich er te oud uitzien en voelt het uiterlijk niet passen bij het innerlijk.

Lees Meer

Lipofilling

Met het ouder worden of door aanleg (genetisch bepaald) kan er op sommige plaatsen in het gezicht vet verdwijnen, met een ingevallen gezicht of diepe rimpels tot gevolg. Ook komt het voor dat op sommige plaatsen van het lichaam een lokale deuk ontstaat in het onderhuidse weefsel, bijvoorbeeld door een vroeger letsel of eerdere operaties. In al deze gevallen is het vaak mogelijk het lokale weefseltekort op te vullen met eigen vet, bijvoorbeeld van buik, benen of flanken (zijkanten van uw lichaam). Dit wordt ook wel ‘lipofilling’ of ‘lipostructure’ genoemd.

Lees Meer

Liposuctie

Lokale vetophopingen kunnen ontstaan op plaatsen als de hals, buik, heupen, billen, bovenbenen, knieën en onderbenen. Ze worden veroorzaakt door een verhoogd aantal vetcellen op deze plaatsen bij mensen met aanleg hiervoor. Op de rest van het lichaam is de vetlaag vaak normaal. Dergelijke lokale vetophopingen kunnen klachten geven. Het kan moeilijk zijn goed passende kleding te vinden. Ook kan iemand niet tevreden zijn met het uiterlijk. Het wegzuigen van overtollig vet biedt dan vaak uitkomst. Dit wordt ook wel ‘liposuctie’ of ‘liposculptuur’ genoemd.

Lees Meer

Littekencorrectie

Als de huid is beschadigd door een ongeval, brandwond(en) of een operatie, ontstaat tijdens het genezingsproces van de wond een litteken. Meestal zijn littekens na verloop van tijd (3 tot soms 18 maanden) licht van kleur en vlak. Soms blijven littekens rood, worden ze dik (hypertrofisch) of groeien ze buiten hun begrenzing en ontstaat er wild vlees (keloïd). Een litteken valt extra op als het dwars op een huidplooi staat. Loopt het litteken evenwijdig aan of in een huidplooi, dan valt het minder op. Het soort wond is ook van invloed. Een wond gemaakt door een scherp mes geeft een ‘mooier’ litteken dan een wond waarbij de huid gescheurd is.

Lees Meer

Neuscorrectie

Er zijn verschillende redenen waarom mensen een neuscorrectie wensen. Sommige mensen hebben een misvormde neus als gevolg van een aangeboren afwijking, een ziekte of een ongeval. Anderen willen de vorm van hun neus laten corrigeren, omdat zij vinden dat deze te groot is, een bochel heeft of een andere onvolkomenheid vertoont.

Lees Meer

Onderooglidcorrectie

Het komt regelmatig voor dat de huid en de spier rondom het oog slapper wordt en zo uitrekt dat de huid gaat hangen. Soms gaat het uitrekken van de huid samen met het uitpuilen van vetweefsel in en/of onder de oogkas. De huid wordt hierdoor naar voren en gaat plooien; zo ontstaan wallen onder de ogen. Ook komt het voor dat het de wangen en/of de plooi van neus naar mondhoek (het middengezicht) invallen, omdat daar vet verdwenen is. De wallen en het eventueel ingevallen middengezicht kunnen een vermoeid of ouder uiterlijk geven.

Lees Meer

Oorstandscorrectie

De oorschelp vormt samen met de oorlel het uitwendige deel van het oor. De oorschelp bestaat uit kraakbeen dat aan de voor- en achterzijde is bedekt met huid. Soms is de plooi van de oorschelp niet of minder goed gevormd. Hierdoor kan het lijken dat een gedeelte van de oorschelp te groot is of te ver van het hoofd afstaat. Gewoonlijk noemt men dit ‘flaporen’. Ook kan de oorkom te diep zijn. We spreken dan van ‘afstaande oren’.

Lees Meer

Schaamlipcorrectie

Steeds meer vrouwen storen zich aan de grootte of vorm van een of beide binnenste schaamlippen. Hiervoor kunnen verschillende redenen bestaan, variërend van inderdaad te grote binnenste kleine schaamlippen door aanleg of na zwangerschap, tot normale (grootte) binnenste schaamlippen die men zelf liever kleiner heeft.
Lichamelijke klachten van te grote binnenste schaamlippen zijn mogelijk; het kan hinder geven bij fietsen, sporten of seksuele activiteiten of bij het dragen van strakke kleding. Schaamte komt daarbij ook regelmatig voor.

Lees Meer

Verwijderen overtollige huid en weefsel

Op allerlei plaatsen van het lichaam kunnen lokale vetophopingen ontstaan. Bijvoorbeeld de zijkanten van het lichaam (flanken), armen en benen. Vaak ontstaat er op die plaatsen een zwelling van overtollig weefsel met overliggende huid. We noemen dit een ‘huidrol’ . Deze huidrollen kunnen klachten geven. Het kan moeilijk zijn goedpassende kleding te vinden. Ook kan iemand niet tevreden zijn met het uiterlijk. Het wegzuigen van overtollig vet biedt dan vaak uitkomst. Meer informatie hierover leest u in de folder Liposuctie en liposculptuur.

Lees Meer

Voorhoofdslift

Wanneer de huid van het voorhoofd met het ouder worden gaat uitzakken kan het gebeuren dat de wenkbrauwen lager komen te zitten. Dit kan het kijken belemmeren en geeft soms een vermoeid of ouder uiterlijk, of zelfs hoofdpijn. Er zijn meerdere operatieve mogelijkheden om de zeer lage positie van de wenkbrauwen te corrigeren.

Lees Meer