Neuscorrectie

Er zijn verschillende redenen waarom mensen een neuscorrectie wensen. Sommige mensen hebben een misvormde neus als gevolg van een aangeboren afwijking, een ziekte of een ongeval. Anderen willen de vorm van hun neus laten corrigeren, omdat zij vinden dat deze te groot is, een bochel heeft of een andere onvolkomenheid vertoont.

Wanneer u zojuist genoemde problemen heeft en zich er aan stoort kan dat een goede reden zijn om een neuscorrectie te overwegen. Deze kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van uw klachten en wensen. Voorbeelden zijn verandering van de neusvleugels of neustop, de neusrug, of de hoek tussen neus en bovenlip. Ook is verandering van de grootte van de gehele neus of correctie van een eventuele scheefstand mogelijk.

Een neuscorrectie is alleen mogelijk als de neus volgroeid is. Meestal is dit rond het achttiende levensjaar. Daarbij moet tevens de huidstructuur ‘normaal’ zijn. Een te dunne of dikke huid kan namelijk problemen geven en een mooi eindresultaat belemmeren.

Meer informatie

Op uw persoonlijke situatie en de mogelijkheden van een behandeling kan alleen in een persoonlijk gesprek worden ingegaan. Lees verder meer in de uitgebreide folder over neus correctie, die bedoeld is als voorbereiding en aanvulling op uw gesprek met de plastisch chirurg.

 

Uitgebreide informatie
Informatiebrochure 'Neuscorrectie'
Informatiebrochure 'Neuscorrectie' (49 kB)

Comments are closed.