Martin Stenekes

Martin StenekesMartin Stenekes (1976) studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens zijn studie deed hij onderzoek in het Hospital of University of Pennsylvania in Philadelphia, Verenigde Staten. Daarna deed hij een stage plastische chirurgie in het Hospital das Clínicas da Faculdade de Medicina da Universidade de São Paulo in São Paulo, Brazilië.

Tijdens zijn opleiding tot plastisch chirurg in het Universitair Medisch Centrum Groningen, volgde hij stages in het Medisch Centrum Leeuwarden, het Martiniziekenhuis in Groningen (brandwonden) en de Bergman Clinics Heerenveen (esthetische chirurgie).

In 2009 promoveerde hij op een onderzoek naar de aansturing van handbewegingen en gedachtetraining bij handletsel. 

Naast de algemene plastische chirurgie gaat zijn bijzondere aandacht uit naar borstchirurgie en hoofd-hals chirurgie, zowel op het esthetische als het reconstructieve vlak. In 2011 werd hij staflid op de afdeling plastische chirurgie van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Dr. M.W. Stenekes is lid van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) en de Nederlandse Vereniging van Esthetische Plastische Chirurgie (NVEPC).

Comments are closed.