Onderooglidcorrectie

Het komt regelmatig voor dat de huid en de spier rondom het oog slapper wordt en zo uitrekt dat de huid gaat hangen. Soms gaat het uitrekken van de huid samen met het uitpuilen van vetweefsel in en/of onder de oogkas. De huid wordt hierdoor naar voren en gaat plooien; zo ontstaan wallen onder de ogen. Ook komt het voor dat het de wangen en/of de plooi van neus naar mondhoek (het middengezicht) invallen, omdat daar vet verdwenen is. De wallen en het eventueel ingevallen middengezicht kunnen een vermoeid of ouder uiterlijk geven.

De wallen kunnen gecorrigeerd worden met behulp van een onderooglidcorrectie. Kraaienpootjes en eventuele vochtophopingen bij de jukbeenderen zijn met deze operatie in het algemeen niet te corrigeren.

Soms wordt een onderooglidcorrectie gecombineerd met een bovenooglidcorrectie en soms met een een ‘lipofilling’. Bij een lipofilling wordt elders in het lichaam vet weggehaald (vaak van de buik) en gebruikt om het tekort in het onderhuidse weefsel van het middengezicht aan te vullen. Meer informatie leest u in de brochures Bovenooglidcorrectie en Lipofilling.
Vaker wordt een ooglidcorrectie gecombineerd met een zogenaamde ‘midfacelift’. Bij een midfacelift worden de plooien en rimpels van de gezichtshuid van het middengezicht strakker getrokken, meestal samen met het liften van de uitgezakte dieper gelegen weefsellagen.

Meer informatie

Op uw persoonlijke situatie en de mogelijkheden van een behandeling kan alleen in een persoonlijk gesprek worden ingegaan. Lees meer in de uitgebreide folder over onderooglidcorrectie, die bedoeld is als voorbereiding en aanvulling op uw gesprek met de plastisch chirurg.

 

Uitgebreide informatie
Informatiebrochure 'Onderooglid Midfacelift'
Informatiebrochure 'Onderooglid Midfacelift' (53 kB)

Comments are closed.