Oorstandscorrectie

De oorschelp vormt samen met de oorlel het uitwendige deel van het oor. De oorschelp bestaat uit kraakbeen dat aan de voor- en achterzijde is bedekt met huid. Soms is de plooi van de oorschelp niet of minder goed gevormd. Hierdoor kan het lijken dat een gedeelte van de oorschelp te groot is of te ver van het hoofd afstaat. Gewoonlijk noemt men dit ‘flaporen’. Ook kan de oorkom te diep zijn. We spreken dan van ‘afstaande oren’.

Afstaande oren en flaporen kunnen als cosmetisch storend of ‘niet mooi’ worden ervaren: men vindt het eigen uiterlijk dan storend en/of krijgt er vanuit de sociale omgeving veel opmerkingen over. Kinderen worden er soms mee geplaagd. Dit kan een reden zijn om een oorcorrectie te laten uitvoeren. Belangrijk is dat u zelf goed gemotiveerd bent. Een plastisch chirurg voert de correctie niet louter en alleen op verzoek van ouders en of sociale omgeving uit.

Meer informatie

Op uw persoonlijke situatie en de mogelijkheden van een behandeling kan alleen in een persoonlijk gesprek worden ingegaan. Lees meer in de uitgebreide folder over oorstandscorrectie, die bedoeld is als voorbereiding en aanvulling op uw gesprek met de plastisch chirurg.

 

Uitgebreide informatie
Informatiebrochure 'Oorstandscorrectie'
Informatiebrochure 'Oorstandscorrectie' (49 kB)

Comments are closed.