Lipofilling

Met het ouder worden of door aanleg (genetisch bepaald) kan er op sommige plaatsen in het gezicht vet verdwijnen, met een ingevallen gezicht of diepe rimpels tot gevolg. Ook komt het voor dat op sommige plaatsen van het lichaam een lokale deuk ontstaat in het onderhuidse weefsel, bijvoorbeeld door een vroeger letsel of eerdere operaties. In al deze gevallen is het vaak mogelijk het lokale weefseltekort op te vullen met eigen vet, bijvoorbeeld van buik, benen of flanken (zijkanten van uw lichaam). Dit wordt ook wel ‘lipofilling’ of ‘lipostructure’ genoemd.

Met lipofilling kunnen deuken en diepe rimpels in het gelaat en op andere plaatsen van het lichaam vaak goed opgevuld worden. Het is helaas niet voor iedere deuk of rimpel geschikt. Ook is er vaak meer dan één behandeling nodig om een optimaal resultaat te bereiken.

Meer informatie

Op uw persoonlijke situatie en de mogelijkheden van een behandeling kan alleen in een persoonlijk gesprek worden ingegaan. Lees meer in de uitgebreide folder over lipofilling of lipostructure behandeling, die bedoeld is als voorbereiding en aanvulling op uw gesprek met de plastisch chirurg.

 

Uitgebreide informatie
Informatiebrochure 'Lipofilling'
Informatiebrochure 'Lipofilling' (51 kB)

Comments are closed.