Borstlift

Door zwangerschap, gewichtsverlies en het natuurlijke verouderingsproces kunnen borsten verslappen of gaan hangen. Er is dan vaak geen vulling in het bovenste gedeelte van de borsten. Ook zitten de tepels vaak lager. Door het gewicht van de hangende borsten kunnen lichamelijke klachten ontstaan, zoals nek- en rugklachten. Soms is een vrouw ook minder tevreden met het uiterlijk. Een borstlift kan dan uitkomst bieden.

Bij een borstlift wordt het huidoverschot weggenomen, de tepel wordt naar boven verplaatst en de borstklier wordt opnieuw in model gebracht. Zo ontstaat weer een stevige borst. Om de borst ook weer wat voller te maken, is het mogelijk om een borstlift te combineren met een borstvergroting. Er wordt dan een inwendig implantaat (prothese) in de borst geplaatst. De plastisch chirurg kan vrijwel altijd tegelijkertijd de borsten liften en vergroten, maar ook later.

Meer informatie

Op uw persoonlijke situatie en de mogelijkheden van een behandeling kan alleen in een persoonlijk gesprek worden ingegaan. Lees meer in de uitgebreide folder over de borstlift, die bedoeld is als voorbereiding en aanvulling is op uw gesprek met de plastisch chirurg.

 

Uitgebreide informatie
Informatiebrochure 'Borstlift'
Informatiebrochure 'Borstlift' (49 kB)

Comments are closed.