Liposuctie

Lokale vetophopingen kunnen ontstaan op plaatsen als de hals, buik, heupen, billen, bovenbenen, knieën en onderbenen. Ze worden veroorzaakt door een verhoogd aantal vetcellen op deze plaatsen bij mensen met aanleg hiervoor. Op de rest van het lichaam is de vetlaag vaak normaal. Dergelijke lokale vetophopingen kunnen klachten geven. Het kan moeilijk zijn goed passende kleding te vinden. Ook kan iemand niet tevreden zijn met het uiterlijk. Het wegzuigen van overtollig vet biedt dan vaak uitkomst. Dit wordt ook wel ‘liposuctie’ of ‘liposculptuur’ genoemd.

Liposuctie betekent het onderhuids wegzuigen van lokale abnormale vetophopingen. Liposculptuur betekend liposuctie waarbij gebruik gemaakt wordt van zeer dunne zuigbuisjes (canules) om het vet weg te zuigen. Liposuctie of liposculptuur is niet bedoeld als algehele afslankbehandeling. Als u in het geheel te zwaar bent en een hoog vetpercentage heeft, wordt u niet op de opnamelijst geplaatst. Een dieet is dan het meest geschikt voor u.

Een liposuctie of liposculptuur behandeling is minder geschikt als u huid en het onderliggende weefsel onvoldoende elastisch is. Het wegsnijden van de plaatselijke huid met de onderliggende vetophoping kan dan de beste oplossing is. Hierover leest u informatie in de aparte folder Verwijderen van overtollige huid en onderhuids weefsel (dermolipectomie).

Meer informatie

Op uw persoonlijke situatie en de mogelijkheden van een behandeling kan alleen in een persoonlijk gesprek worden ingegaan. Lees meer in de uitgebreide folder over liposuctie of liposculptuur behandeling, die bedoeld is als aanvulling op uw gesprek met de plastisch chirurg.

 

Uitgebreide informatie
Informatiebrochure 'Liposuctie'
Informatiebrochure 'Liposuctie' (51 kB)

Comments are closed.