Bovenooglidcorrectie

Het komt regelmatig voor dat de huid rond de bovenoogleden zo uitrekt dat de huid over de ogen heen hangt. Dit kan het kijken belemmeren en geeft vaak een vermoeid of ouder uiterlijk. Het uitrekken van de huid rond de bovenoogleden is een gevolg van het slapper worden van de huid rondom het oog. Soms gaat het uitrekken van de huid samen met het uitpuilen van vetweefsel in de oogkas, waardoor de huid naar voren wordt geduwd en gaat plooien. Ook kan een bolling boven het oog te zien zijn.

Wanneer u zojuist genoemde problemen heeft en zich eraan stoort kan dat een goede reden zijn om een behandeling te overwegen. Verslapping van de huid van het bovenooglid kan dan gecorrigeerd worden met een bovenooglidcorrectie.

Soms wordt een bovenooglidcorrectie gecombineerd met een onderooglidcorrectie. Ook kan het nodig zijn om de hefspier van het bovenooglid in te korten, zodat het bovenooglid weer beter open staat.

Meer informatie

Op uw persoonlijke situatie en de mogelijkheden van een behandeling kan alleen in een persoonlijk gesprek worden ingegaan.  Lees ook de uitgebreide folder over bovenooglid correctie, die bedoeld is  als voorbereiding en aanvulling op uw gesprek met de plastisch chirurg.

 

Uitgebreide informatie
Informatiebrochure 'Bovenooglidcorrectie'
Informatiebrochure 'Bovenooglidcorrectie' (51 kB)

Comments are closed.