Buikwandcorrectie

Door gewichtsverlies, zwangerschappen, veroudering of operaties kan de buikwand ernstig verslappen of uitrekken . De huid en het onderliggende vetweefsel hangen dan als een veel te ruime jas om de buik heen. Al dit overtollige weefsel kan dan in de weg zitten, de huid kan ter plaatse van de huidplooien geïrriteerd raken en kleding past niet goed (meer). Mensen zijn dan ook vaak minder of niet tevreden met  dit aspect van hun uiterlijk. Een buikwandcorrectie kan dan uitkomst bieden.

Soms wordt een buikwandcorrectie gecombineerd met het wegzuigen van onderhuids vet van de zijkanten van het lichaam, of met het verwijderen van huid en vetweefsel aan de zijkanten en achterkant van het lichaam. Meer informatie hierover leest u in de folders Liposuctie en Verwijderen van overtollige huid en onderhuids weefsel.

Een buikwandcorrectie is geen operatie waar u slanker van wordt. De operatie is bedoeld om overtollige huid te verwijderen. Als u te zwaar bent, wordt u niet op de opnamelijst geplaatst. Het is dan noodzakelijk dat u van tevoren afvalt. Het resultaat van de operatie is na afvallen aanzienlijk beter en de risico’s zijn veel kleiner.

Meer informatie

Op uw persoonlijke situatie en de mogelijkheden van een behandeling kan alleen in een persoonlijk gesprek worden ingegaan. Lees meer in de uitgebreide folder over buikwand correctie, die bedoeld is als voorbereiding en aanvulling op uw gesprek met de plastisch chirurg.

 

Uitgebreide informatie
Informatiebrochure 'Buikwandcorrectie'
Informatiebrochure 'Buikwandcorrectie' (54 kB)

Comments are closed.