Verwijderen overtollige huid en weefsel

Op allerlei plaatsen van het lichaam kunnen lokale vetophopingen ontstaan. Bijvoorbeeld de zijkanten van het lichaam (flanken), armen en benen. Vaak ontstaat er op die plaatsen een zwelling van overtollig weefsel met overliggende huid. We noemen dit een ‘huidrol’ . Deze huidrollen kunnen klachten geven. Het kan moeilijk zijn goedpassende kleding te vinden. Ook kan iemand niet tevreden zijn met het uiterlijk. Het wegzuigen van overtollig vet biedt dan vaak uitkomst. Meer informatie hierover leest u in de folder Liposuctie en liposculptuur.


Soms is een liposuctie minder geschikt omdat de huid en het onderliggende weefsel onvoldoende elasticiteit heeft. Dan kan het zijn dat het wegsnijden van de plaatselijke huid met de onderliggende vetophoping de beste oplossing is, zoals bij een uitgezakte binnenkant van de arm (een armlift) of een uitgezakte binnenkant van een bovenbeen (een beenlift).

Meer informatie

Op uw persoonlijke situatie en de mogelijkheden van een behandeling kan alleen in een persoonlijk gesprek worden ingegaan. Lees meer in de uitgebreide folder hierover, die bedoeld is als voorbereiding en aanvulling op uw gesprek met de plastisch chirurg.

 

Comments are closed.