Gezichtsrimpels behandeling

Met het ouder worden krijgen de meeste mensen te maken met gezichtsrimpels en -plooien. Deze rimpels en plooien ontstaan door het steeds weer samentrekken van bepaalde spieren van het gezicht. Wanneer u vindt dat u er te oud uitziet en u het uiterlijk niet vindt passen bij het innerlijk, kan dat een reden zijn om de gezichtsrimpels te behandelen. Voor de behandeling van rimpels en plooien in het gezicht bestaan meerdere mogelijkheden.

Er zijn verschillende soorten gezichtsrimpels. Voorbeelden zijn:

  • Rimpels van de boven- en onderlip en onderkin, die ontstaan door het samenknijpen van de spieren rond de mond.
  • Lachrimpels en zogenaamde ‘kraaienpootjes’, die ontstaan door het samenknijpen van de spieren rond het oog tijdens het lachen.
  • Boosheidrimpels, die ontstaan door het samenknijpen van de spieren tussen de wenkbrauwen, bijvoorbeeld als gevolg van bescherming van de ogen tegen (fel) licht of als gewoonte bij inspanning.
  • Fronsrimpels, die ontstaan door het samenknijpen van spieren van het voorhoofd.
Meer informatie

Op uw persoonlijke situatie en de mogelijkheden van een behandeling kan alleen in een persoonlijk gesprek worden ingegaan. Lees meer in de uitgebreide folder  over de behandeling van gezichtrimpels, die bedoeld is als voorbereiding en aanvulling op uw gesprek met de plastisch chirurg.

Comments are closed.