25 november 2011: Dag van de Plastische Chirurgie in het UMCG

Dag van de Plastische Chirurgie in het UMCG: 25 november 2011

Plastische chirurgie: ‘van top tot teen’

Op vrijdag 25 november aanstaande vindt de eerste landelijke Dag van de Plastische Chirurgie plaats. De dag wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC). Ook in het UMCG zijn deze dag tal van activiteiten georganiseerd.

De plastisch chirurgen van het UMCG openen deze dag de deuren om het publiek kennis te laten maken met de vele facetten van hun vak. Het motto is niet voor niets: plastische chirurgie van top tot teen. Tijdens de dag laten plastisch chirurgen het publiek op interactieve wijze kennis maken met de breedte van het vak en de vele gezichten van de plastische chirurgie. Het vak behelst meer dan alleen maar esthetische chirurgie, zonder te willen ontkennen dat dit een belangrijk onderdeel van het vak is.

Vrijdagmiddag 25 november is de polikliniek van het UMCG omgetoverd tot een soort ontdekkingsreis door de plastische chirurgie. Er zijn informatieve stands over mammareconstructie en schisis (hazelip), bezoekers kunnen zien hoe pezen worden gehecht en mogen ook zelf proberen een hechting aan te leggen. Verder zijn er enkele korte, toegankelijke lezingen in een kleine collegezaal. De plastisch chirurgen zijn ook beschikbaar voor een soort eerste consult zonder verwijzing.

Via mailadres opendagplc@umcg.nl kunnen belangstellenden zich aanmelden voor deze dag.

Comments are closed.