Berend van der Lei

Prof. dr. Berend van der LeiBerend van der Lei (1958), plastisch chirurg vanaf 1 mei 1995, is vanaf 1 februari 2007 aangesteld als Hoogleraar Esthetische Plastische Chirurgie aan de Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen. Hij is daarmee de eerste in Nederland en zelfs Europa.

Zijn ervaring in de Cosmetische en Plastische Chirurgie heeft hij in de afgelopen jaren opgebouwd vanuit het Medisch Centrum Leeuwarden en Privékliniek (tegenwoordig Bergman Kliniek) Heerenveen.

Vanuit zijn functie is hij betrokken bij vele nascholingsactiviteiten en (internationale) wetenschappelijke bijeenkomsten en heeft hij vele werkbezoeken aan collega’s afgelegd.

Prof. Dr. B. van der Lei voert zijn dagelijkse patiëntenzorg uit op twee locaties: het Universitair Medisch Centrum Groningen met hierbinnen vooral zorg vanuit het UCEC en vanuit de Bergman Kliniek Heerenveen. Daarnaast is Prof. Dr. B. van der Lei betrokken bij onderzoek en onderwijs op het gebied van de Esthetische (Cosmetische) Plastische Chirurgie.

Prof. Dr. B. van der Lei is sinds november 2005 Voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie en heeft hij jaren zitting gehad in de Kwaliteitsbewaking Commissie van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie.

Comments are closed.