Wat is Esthetische Chirurgie?

Esthetische Chirurgie is het onderdeel van het vak Plastische Chirurgie dat zich bezig houdt met het herstel van “uiterlijke onvolkomenheden”. Hierbij gaat het om de uiterlijkheden van het eigen lichaam waarover men in meer of mindere mate niet tevreden is, waarover men in meer of mindere mate ongelukkig is, en wat men graag veranderd zou zien of gewoon mooier wil hebben.

Esthetische Chirurgie heeft dan ook tot doel om iemand, die niet tevreden is over een bepaald aspect van zijn uiterlijk, gelukkiger te maken door middel van een plastisch esthetisch chirurgische correctie.

Voorbeelden hiervan zijn: een borstvergroting bij het hebben van te kleine borsten, ooglidcorrectie bij hangende oogleden, buikwandcorrectie van een uitgerekte buik na zwangerschap of na fors afvallen etc.

Comments are closed.