25 november 2011: Dag van de Plastische Chirurgie in het UMCG

Dag van de Plastische Chirurgie in het UMCG: 25 november 2011

Plastische chirurgie: ‘van top tot teen’

Op vrijdag 25 november aanstaande vindt de eerste landelijke Dag van de Plastische Chirurgie plaats. De dag wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC). Ook in het UMCG zijn deze dag tal van activiteiten georganiseerd.

De plastisch chirurgen van het UMCG openen deze dag de deuren om het publiek kennis te laten maken met de vele facetten van hun vak. Het motto is niet voor niets: plastische chirurgie van top tot teen. Tijdens de dag laten plastisch chirurgen het publiek op interactieve wijze kennis maken met de breedte van het vak en de vele gezichten van de plastische chirurgie. Het vak behelst meer dan alleen maar esthetische chirurgie, zonder te willen ontkennen dat dit een belangrijk onderdeel van het vak is.

Vrijdagmiddag 25 november is de polikliniek van het UMCG omgetoverd tot een soort ontdekkingsreis door de plastische chirurgie. Er zijn informatieve stands over mammareconstructie en schisis (hazelip), bezoekers kunnen zien hoe pezen worden gehecht en mogen ook zelf proberen een hechting aan te leggen. Verder zijn er enkele korte, toegankelijke lezingen in een kleine collegezaal. De plastisch chirurgen zijn ook beschikbaar voor een soort eerste consult zonder verwijzing.

Via mailadres opendagplc@umcg.nl kunnen belangstellenden zich aanmelden voor deze dag.

Beauty through Science 2011

Beauty through Science 2011

Van 9 tot en met 11 juni 2011 gaan prof. dr. B. van der Lei, dr. Y. Eltahir en dr. T.R. Middelberg naar het congres Beauty through Science in Stockholm, Zweden. De onderwerpen voor deze meeting zijn, de nieuwste ontwikkelingen van:

– Esthetische Chirurgie van de borst
– Niet-chirurgische behandelingen
– Esthetische Chirurgie van het gezicht

Tevens vindt er een sessie over post-bariatrische chirurgie plaats en zullen de nieuwste technieken over de esthetische chirurgie gepresenteerd worden. Dit betreft zowel chirurgische en niet-chirurgische behandelingen, en de evaluatie van hun korte-en lange-termijn effecten.

Net als bij de vorige bijeenkomsten zijn er een ​​aantal leuke sociale activiteiten die in voorgaande jaren zeer zijn gewaardeerd.

Persbericht: Eerste Universitair Centrum voor Esthetische Chirurgie geopend.

14 november 2010 – Met de opening van het Universitair Centrum Esthetische Chirurgie (UCEC) heeft Nederland voor het eerst een centrum waar esthetische chirurgie op academisch niveau wordt verricht. Door het UCEC wordt topzorg geboden met een breed zorgaanbod en borging van kwaliteit door medisch specialistische behandelingen binnen een academische zorgomgeving. Er wordt gebruik gemaakt van de faciliteiten van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), zonder de reguliere zorg te verdringen. Het UCEC is geopend tijdens het internationaal congres voor plastisch chirurgen ‘Around the trunck and body fat’.

Lees Meer

Wat is Esthetische Chirurgie?

Esthetische Chirurgie is het onderdeel van het vak Plastische Chirurgie dat zich bezig houdt met het herstel van “uiterlijke onvolkomenheden”. Hierbij gaat het om de uiterlijkheden van het eigen lichaam waarover men in meer of mindere mate niet tevreden is, waarover men in meer of mindere mate ongelukkig is, en wat men graag veranderd zou zien of gewoon mooier wil hebben.

Lees Meer